De podcasts

Elke maand maken wij een nieuwe podcast. In deze podcast bespreken we één Young Adult boek. We zijn niet alleen aan het recenseren, maar praten ook over de cover, de schrijfstijl en bepaalde onderwerpen. Ook geven we een samenvatting, geven we het boek een cijfer en verplaatsen we onszelf op een originele wijze in de hoofdpersoon.

 


#1 - Wat als dit het is 

Luister hier onze eerste podcast over 'Wat als dit het is' van Becky Albertalli en Adam Silvera:


#2 - Op mijn schouders

Luister hier onze tweede podcast over 'Op mijn schouders' van Jennifer Niven:


#3 - Muggenland

Hier vind je podcast nummer drie, waar wij 'Muggenland' van David Arnold bespreken.


#4 - H@CK

Luister onze vierde boekcast, hierin bespreken wij 'H@CK' van Mirjam Mous! 


#5 - Wat Zou Martin Doen?

Boekcast nummer vijf gaat over Wat Zou Martin Doen, geschreven door Nic Stone.


#6 - Wild

Luister snel daar de podcast over de spannende jeugdthriller 'Wild', geschreven door Mel Wallis de Vries!


#7 - Room Service SPECIAL

In deze speciale uitzending bespreken we Room Service, samen met schrijfster Maren Stoffels 


#8 - Match

Deze keer een Jonge Jury special! Match heeft namelijk de prijs van de Jonge Jury gewonnen! Geschreven door Buddy Tegenbosch.


#9 - H@CK 2

In onze negende BoekCast bespreken we H@CK 2, het tweede deel van de spannende duologie van Mirjam Mous. 


#10 - Ademloos

In aflevering 10 bespreken wij Ademloos, geschreven door de populaire Jennifer Niven!


#11 - De Erfenis

Deze keer hebben wij het over De Erfenis, geschreven door Jennifer Lynn Barnes.


#12 - Smash

Deze aflevering bespreken we het nieuwe boek van Margje Woodrow. 


#13 - Kansloos

Wij mochten Kansloos, het nieuwste boek van Mel Wallis de Vries al lezen vóór de verschijningsdatum! Daarom hebben we dan ook in een extra lange uitzending. Ben je benieuwd wat we vinden van de cover, de inhoud en de personages? Luister onze recensie van "Kansloos" dan snel!


#14 - Rood, Wit en Koningsblauw

De nieuwe Boekcast-aflevering staat online! Deze keer bespreken we het populaire boek 'Rood, Wit en Koningsblauw', geschreven door Casey McQuiston. We bespreken onder andere de schrijfstijl, onze mening en uiteraard de grote TikTok-hype rondom dit boek. Uiteraard weer alles zonder spoilers, voor als je het boek nog niet gelezen hebt. Ben je benieuwd? Luister dan snel!


#15 - Lockdown

"Ik weet waar jij mee bezig bent. Denk maar niet dat je van me af bent." De nieuwe Boekcast staat online! We bespreken het spannende boek 'Lockdown' van Maren Stoffels, dat trouwens niet over corona gaat. We hebben het over de personages, de titel en de grote plottwist. Zonder spoilers! Luister snel!


#16 - De jongen die van de klif sprong en zacht terechtkwam

Deze aflevering praten we jullie bij over al het boekennieuws en hebben we het over het boek De jongen die van de klif sprong en zacht terechtkwam. Aan wat doet de titel ons denken? Wie is de schrijver? Wat vinden wij van de verhaallijn? Een podcast zonder spoilers.


#17 - Geen Weg Terug

In deze aflevering hoor je de laatste boekennieuwtjes en vertellen we je alles over het boek 'Geen Weg Terug' van Elvin Post. Wat vinden we van de personages? Wat zouden wij doen als we 80.000 euro vonden? Hetzelfde als de hoofdpersonages? Luister ook deze aflevering natuurlijk weer zonder spoilers. 


#18 - Museumnacht (SPECIAL)

Er staat een nieuwe aflevering online! Een special! In deze aflevering hebben we het namelijk over het boek Museumnacht samen met de schrijfster Chinouk Thijssen! Ze vertelt over het schrijfproces en geeft wat funfacts over het boek. En net als normaal bespreken we weer wat boekennieuws en geven we een cijfer aan het besproken boek.


#19 Escape Room 2.0 SPECIAL

In deze nieuwe aflevering van Boekcast bespreken we ‘Escape Room 2.0’ van Maren Stoffels. En we zijn ook deze keer weer niet alleen met z’n tweeën, maar schrijfster Maren schuift bij ons aan en vertelt over haar nieuwe boek. Daarnaast bespreken we uiteraard weer het laatste boekennieuws en vertellen we je alles over het boek, natuurlijk zonder spoilers.


#20: Lily

De nieuwe aflevering van Boekcast staat online! In deze aflevering hebben we het over het futuristische boek LILY, de winnaar van het Beste Boek voor Jongeren 2022. Is het een terechte winnaar? En wat heeft Baby Shark met dit boek te maken? Plus: wat vonden wij van het gratis 3PAK? Luister de aflevering nu via onze Spotify-pagina! Uiteraard weer spoilervrij.


#21: You've reached Sam

We vertellen je deze keer alles over het populaire boek 'You've reached Sam' / Hallo, met Sam', geschreven door Dustin Thao. We hebben het over de cover, het einde (hebben we gehuild?), de Nederlandse titel, we komen er achter dat we erg in mening verschillen en we introduceren een nieuwe rubriek, namelijk: hoe was je leesweek? Kortom een bomvolle uitzending die je niet wil missen! Luister 'm snel!


#22: Exit

In de nieuwe aflevering praten we over 'Exit', de nieuwe jeugdthriller van Mel Wallis de Vries. We hebben het onder andere over de personages, de cover, we hebben een heel leuk nieuwtje en we vertellen je weer het laatste boekennieuws. Nieuwsgierig geworden? Luister 'm snel!


#23: Kerstspecial

We hebben een aflevering gemaakt die helemaal in het teken staat van Kerst en het nieuwe jaar. We geven je een aantal kerstboeken-tips, blikken terug op ons leesjaar 2022 en kijken voorruit naar 2023. Ook delen we de top 3 Boekcast-boeken die we dit jaar besproken hebben. En nog iets super leuks: we maken het boek bekend dat we gaan bespreken in de nieuwe aflevering die verschijnt in januari! Nieuwsgierig geworden? Luister 'm snel! 


#24: Otis' Redding

In deze aflevering hebben we het over 'Otis' Redding', het nieuwste boek van Mirjam Mous. Zonder spoilers, maar mét onze meningen, beschrijving van het boek en andere funfacts. En wat is toch dat thema waar we zo geheimzinnig over doen?


#25: Heartstopper (VALENTIJNSSPECIAL)

Speciaal voor Valentijnsdag gaat deze podcast over de romantische boekenserie 'Heartstopper'! We gaan het uiteraard hebben over de graphic novel-stijl en de Netflix-serie. Ook hebben we een hele lijst met Hearstopper funfacts voor jullie. En wat hebben wij voor speciaals gedaan om onze spullen een Heartstopper-tintje te geven? Je hoort het in de nieuwste Boekcast-aflevering!


#26: Maxton Hall College 

We bespreken het populaire 'Maxton Hall College' van Mona Kasten. Wat is er zo bijzonder aan de voorkant? Welk cijfer geven we het boek? En we hebben een nieuwtje over de boekenserie! Daarnaast praten we jullie bij over andere YA-boeken die binnenkort verschijnen! Uiteraard spoilervrij. 


#27: De pijn die wij verbergen

Deze keer bespreken we 'De pijn die wij verbergen' en schrijfster Monica Haak is bij ons te gast! Ze vertelt ons van alles over haar inspiratie voor dit boek, hoe ze een paar hoofdstukken voor het einde van dader wisselde en hoe zit het met de uitspraak van die username? Daarnaast bespreken we de cover, het thema (cyberpesten) en natuurlijk wat wij nou van het boek vonden. Uiteraard zoals altijd helemaal spoilervrij.


#28: No Exit

Deze aflevering gaat over het nieuwste boek van Maren Stoffels, 'No Exit'! We praten over de personages - de pesters- , onze verwachtingen vooraf (en of die zijn uitgekomen!) en we delen onze favoriete quote uit het boek. En... Denken wij dat een heropvoedingskamp voor pesters kan werken? Dat en meer hoor je allemaal in deze nieuwe aflevering. Veel luisterplezier!

#29: Arendsoog, een brug te ver

Tijd voor een nieuwe aflevering! Deze keer bespreken we het nieuwe boek van Thomas Desmet, 'Arendsoog, een brug te ver'. En super leuk, Thomas is bij ons te gast! Hij vertelt alles over zijn boek, vertelt over zijn favoriete schrijfplek en deelt wat de concept titel van het boek was! En we introduceren een nieuwe categorie: prangende vragen. Ben je benieuwd? Luister de aflevering snel!


#30: YAltival SPECIAL

 Op 2 juli waren wij op hèt evenement voor Young-Adult liefhebbers. We nemen je mee tijdens deze dag vol workshops en gesprekken met schrijvers. Buddy Tegenbosch vertelt over zijn nieuwe boek, Rima Orie beschrijft haar schrijfplek. Ook interviewen we Alyson Derrick en Abi Daré. En we kletsen met bezoekers! Hoe ziet hun boekenkast er uit? En wat is hun lievelingsboek?


#31: Jimi Fender Johnson

Deze aflevering bespreken we het nieuwste boek van Buddy Tegenbosch: 'Jimi Fender Johnson'. We hebben het onder andere over 9/11 als thema voor een boek en over de hoofdpersoon Jimi, een transjongen. En schrijver Buddy vertelt over de rol van muziek in het boek. Ook hoor je weer de laatste nieuwtjes uit boekenland: alles over Heartstopper seizoen twee bijvoorbeeld! De hele aflevering is spoilervrij. Luister 'm snel via de link in bio!


#32: In het vervloekte hart SPECIAL

Deze aflevering staat helemaal in het teken van de Boekenweek van jongeren! Tijdens deze boekenweek zijn ook twee prijzen uitgereikt. Wij bespreken het winnende boek in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig: 'In het vervloekte hart' van Rima Orie. Hoe vonden wij het om een horror-fantasy te lezen? En vinden we het terecht dat dit boek een prijs heeft gewonnen? Ook bespreken we het gratis 3PAK van dit jaar.


#33: Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel

Deze keer praten we over het nieuwe en enorm populaire boek: 'Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel?' We blikken terug op onze kindertijd waarin de 'Hoe overleef ik...'-serie ontzettend populair was. Ook doen we een interessante ontdekking over een website, en we delen wat verrassende feitjes over Francine Oomen en de boekenserie.


Volg ons op Social Media


© 2019 - heden- Boekcast

Maak jouw eigen website met JouwWeb